Vi svarar på de mest ställda frågor om lån på Pengino.se

Här är de mest ställda frågorna

Vilken ränta kan jag få?

Vi skickar din ansökan vidare till låneförmedlaren Zmarta som samarbetar med över 25 banker och långivare. Räntan är rörlig och beräknas utifrån din ansökan och en kreditupplysning. Du kan bli erbjuden en nominell ränta som vanligtvis ligger mellan 2,95 - 29,5 %.

Hur lång tid tar det att få svar på en ansökan?

Du får snabbt svar på din ansökan efter att du har avslutat de tre enkla stegen: sök, jämför, välj.

Hur lång tid tar det att få pengarna?

Om du väljer att använda ditt BankID får du oftast pengarna en arbetsdag efter du skrivit under avtalet. Skriver du under via post tar det istället 3-5 arbetsdagar.

Kan alla ansöka?

Vem som helst kan ansöka så länge du är över 18 år, är folkbokförd i Sverige, har en fast årsinkomst över 100 000 kr och saknar ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Hur fungerar lån med medsökande?

En medsökande är en person som du söker lån tillsammans med. Det innebär ni är två personer som söker ett lån tillsammans. Personen du söker tillsammans med kan vara allt från en vän, familjemedlem, fru/man eller flickvän/pojkvän. Det innebär att ni gemensamt är ansvariga för lånet.

Hur ansöker jag?

Det är väldigt enkelt att ansöka och tar bara några minuter! Följ dessa tre steg:

1. Fyll i låneansökan
2. Ta emot och jämför låneerbjudanden från banker och långivare som vill låna ut pengar till dig
3. Välj själv det lånet som passar dig och dina behov bäst

Är det säkert att söka?

Det är både säkert och enkelt att ansöka online. Det är säkert att ange dina personuppgifter eftersom allting sker genom en krypterad SSL-anslutning.

Kostar det något att ansöka?

Ansökan är en helt kostnadsfritt tjänst utan förpliktelser för dig som användare. Det kostar först när du blivit beviljad och skrivit under ett låneavtal.

Vad kan jag använda pengarna till?

Du kan själv välja vad du vill spendera pengarna på.

Varför ska jag använda Pengino?

Hos Pengino sätter vi service och kvalitet först. Vi arbetar hårt för att hjälpa dig hitta rätt lån. Processen är enkel och du får snabbt svar från vår samarbetspartner och den ansvariga låneförmedlaren Zmarta.

Finns det en ångerrätt efter att jag påbörjat ett konsumtionslån?

Enligt svensk lag, har du 14 dagars ångerrätt när du tagit ett lån. Du behöver alltså kontakta lånegivaren inom denna tid om du ångrar ditt avtal. Ångerrätten börjar gälla och ditt avtal ingås från den dag du skrivit under avtalet. Du behöver inte ange en anledning till varför du ångrar dig.

Det räcker med att du ringer eller skickar ett meddelande till lånegivaren. Om lånesumman har betalats ut måste du betala tillbaka beloppet samt ränta för denna perioden till långivaren. Denna återbetalning måste ske minst 30 dagar efter att du meddelat att du ångrar dig. Om du har betalat en uppläggningsavgift eller liknande för lånet ska du få tillbaka detta belopp inom 30 dagar.

Om du har tecknat ett anknytande avtal i samband med ditt lån, exempelvis avtal om låneskydd kopplat till lånet, så bör det anknytande avtalet upphöra om du valt att ångra lånet.

Kan jag betala av lånet när jag vill?

Ja, du kan själv välja när du vill betala tillbaka lånet. Du kan också välja om du vill betala ytterligare utbetalningar för att betala av lånet snabbare.

Hur mycket betalar jag per månad?

Hur mycket du måste betala av per månad beror helt på vilken ränta du får, lånebelopp och återbetalningstid.