Lån till handpenning

Lån till handpenning

Som förstagångs köpare av bostad kan det vara väldigt svårt att samla ihop tillräckligt med pengar till handpenning. Speciellt när priserna tycks öka från år till år. Så vad kan man då göra åt saken? Att spara ihop pengarna själv kan ta flera år. Därför väljer många att låna till kontantinsatsen. Men ett sådant lån borde du enbart ta med goda lånevillkor eftersom det rör sig om så stora belopp. Jämför därför först innan du lånar, vilket du gör enklast genom en låneförmedlare.

Hur kan Pengino hjälpa dig med lån till handpenning?

Pengino samarbetar med låneförmedlaren Zmarta. Med en ansökan via Pengino.se skickas din ansökan vidare till ett flertal olika långivare som du sedan kan jämföra och välja den som passar dig bäst. En ansökan kan ge låneerbjudanden från fler än 25 långivare och banker. Allt med en enda kreditupplysning från UC. Du har möjligheten att ansöka om lån upp till 600 000 kr med en återbetalningstid från 1 till 15 år som du själv väljer utifrån din förmåga att betala tillbaka.

Hur kan Pengino hjälpa dig med lån till handpenning?

  • Minst 18 år och folkbokförd i Sverige
  • Fast årsinkomst minst 100 000 kr
  • Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Hur kan du förbättra dina lånemöjligheter?

Pengino är en kostnadsfri marknadsplats för lån där du med en enda ansökan presenteras med erbjudanden från över 25 banker och långivare. På detta sättet kan du enkelt jämföra och välja det bästa lånet för dig, samtidigt som det bara tas en kreditupplysning. Vi rekommenderar även att du ansöker tillsammans med en medsökande. Då delar ni på betalningsansvaret vilket innebär en lägre risk för banken. Därför har du större chans att bli godkänd och att få en lägre ränta.

Vad ska du tänka på innan du ansöker?

Det viktigaste att räkna med att är att du har råd att betala tillbaka själva lånet. Därför borde du först veta vilken bostad du ska köpa så att du kan räkna med hur hög din totala kostnad kommer bli varje månad, inklusive ränta för handpenningslånet, bolånet, och andra bostadsrelaterade utgifter. Eftersom räntan på handpenningslånet är högre än för bolånet borde du fokusera på att minimera beloppet du måste låna, och försöka betala tillbaka det så snabbt som möjligt. Ökar din bostad i värde kan du även låna på bostaden och betala av hela, eller delar av det du lånade till kontantinsatsen.