Lån med betalningsanmärkning

Haft svårt att betala tillbaka dina lån tidigare? En betalningsanmärkningar får man om man missar återbetalningarna på sina lån. Om du har betalningsanmärkningar har du fortfarande möjlighet att låna genom Pengino. Vi arbetar bara med ansvarsfulla banker så att du inte ska hamna i samma situation igen. Du kommer troligtvis inte kunna låna lika höga belopp som någon utan betalningsanmärkningar men det finns fortfarande banker som accepterar din låneansökan. Hur stort lån du kan ta avgörs efter en individuell kreditprövning som kollar på hela din finansiella situation.

Vad ska man tänka på innan man lånar med betalningsanmärkningar

Tänk noga efter om du haft betalningsanmärkningar sedan innan om ett nytt lån verkligen är en bra idé. Att ta nya lån som man har svårt att betala tillbaka kan drabba ens ekonomi hårt och t.ex göra det svårare att skaffa en ny bostad. En betalningsanmärkning stannar kvar i 36 månader vilket betyder att det kan påverka dig under en väldigt lång tid. Men om du lyckats få din ekonomi under kontroll sedan din betalningsanmärkning och vet att du din ekonomi klarar av ett lån så är du mer än välkommen att ansöka. Om din betalningsanmärkning snart försvinner kan det vara en bra idé att vänta eftersom då kommer du troligtvis få bättre lånevillkor och lägre ränta.

Om du har möjlighet att ansöka med medsökande kan det vara en bra idé om du har betalningsanmärkningar. Att göra detta kan innebära flera fördelar och bättre villkor (till exempel ränta, lånebelopp, amorteringstid) för dig som låntagare. För banken så utgör ni en lägre risk att låna ut till då flera låntagare innebär en extra säkerhet i att betala av lånet. Att ansöka med medsökande kan exempelvis vara bra vid:

  • Oregelbunden och låg inkomst
  • Betalningsanmärkningar
  • Större lån

Mer information angående lån med medsökande

Kan man låna med skuld hos Kronofogden?

Långivarna som jämförs via vår tjänst godkänner ej lån till personer med ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Detta gör de både för att skydda sig själva från att folk ej kan betala tillbaka sina lån, men även för att hindra folk från att hamna i större betalningsbekymmer. Om du fått en skuld hos Kronofogden måste du betala tillbaka denna innan du börjar fundera på att ta nya lån. Att låna för att betala tillbaka skulder kan låta lockande men det brukar innebära att man får större problem i längden när man ej kan betala tillbaka dessa nya lån. Istället ska man fixa sin ekonomiska situation från grunden så att man kan bli helt skuldfri.

Kostar det någonting att ansöka?

Nej, ansökan är helt kostnadsfri och icke-bindande. Om du bara vill se om du kan bli godkänd eller ej, samt vilka lånevillkor du får är det alltså helt okej. Väljer du att acceptera lånet men sedan ångrar dig får du även 14 dagars ångerrätt. Med en ansökan kan du få låneerbjudanden från upp till 25 olika banker och långivare. Din ansökan förmedlas via Freedom Finance.

Jämför låneerbjudanden från upp till 25 långivare

När du skickar in din ansökan förmedlas den vidare till upp till 25 olika banker och långivare. Alla dessa långivare erbjuder dock inte lån mellan 5 000 och 600 000 kr. Så beroende på vilket belopp du söker varierar antalet erbjudanden du kan ta emot. Kraven för de olika långivarna varierar också. Om du har en god kreditvärdighet ökar din chans att bli godkänd av många banker och långivare. För att förbättra dina chanser kan du även ansöka tillsammans med en medsökande. Även om du har möjligheten att få flera låneerbjudanden när du ansöker via vår hemsida, tas det bara en kreditupplysning från Upplysningscentralen. Att ha många kreditupplysningar kan ha en negativ påverkan på dina möjligheter att låna så detta är bra om du vill jämföra flera långivare. Långivarna kan se det som ett varningstecken att du blivit nekad hos många andra om du har flera kreditupplysningar. Dessa stannar även kvar en längre tid så det är viktigt att tänka på innan du jämför.

Lån med skulder

Om du har skulder hos Kronofogden är det ej möjligt att ansöka om lån. Detta är för att förhindra dig från att hamna i större skulder och är reglerat av Finansinspektionen. Det finns vissa banker som erbjuder skuldfinansiering som en form av omläggning av dina existerande lån och skulder för att förbättra din ekonomiska situation. I många fall kan du få en lägre månadskostnad med ett av dessa samlingslån. Det ställs dock höga krav på din ekonomiska situation och i vissa fall behöver du ha en säkerhet i form av bostad.

Pengino är här för att hjälpa dig

Med Penginos kostnadsfria tjänst får du möjligheten att jämföra låneerbjudanden från fler än 25 ledande banker och långivare. Allt med en enda kreditupplysning från UC. Detta maximerar dina chanser att få ett lån med goda villkor och låg ränta. Du har även möjligheten att låna pengar även om du har tidigare betalningsanmärkningar. Så vad dina förutsättningar än är så är vi här för att hjälpa dig. Vänta inte, ansök redan idag och du kan ha upp till 600 000 kr på ditt konto inom några dagar.