Låna pengar till dina drömmar

1. Ansök

Ansök via ett säkrat och krypterat formulär.

2. Jämför

Jämför låneerbjudanden från banker vars krav du möter.

3. Välj

Välj det bästa lånet! Snabb utbetalning till ditt konto.

Grundvillkor

När vi vill förverkliga fantastiska ögonblick som att köpa första bilen, första lägenheten eller drömresan, samlar de flesta på sig en del stora kostnader som ofta finansieras av olika lån. Det kan bli dyrt att ha flera lån med skilda villkor som olika räntor och återbetalningstider. Om du har för mycket lån och krediter med högre ränta kan du sänka genom att samla dina lån få en lägre total månadskostnad.

Använd kalkylen för att planera dina framtida lån och jämföra olika lån med skilda belopp och avbetalningstider. Tänk på att det verkliga lånet normalt avviker från kalkylens resultat då uppgifterna är baserade på genomsnittliga värden av t.ex. ränta och månadsdagar.

Använd lånekalkylatorn så här

Fyll först i vilket lånebelopp du vill låna. Välj sedan hur ofta du vill få en faktura för betalning av amortering och ränta.

Fyll även i vilken låntyp som ditt lån har. Rak amortering innebär att du betalar av samma belopp varje betalningsperiod och annuitetsamortering innebär att beloppen ändras utifrån en formel bestämd av banken. Med annuitet börjar du med en högre ränta och lägre amortering och sedan minskas räntan och ökas amorteringen över tiden. Sist väljer du tid för återbetalning mellan 1 - 15 år.

När du satt in dina variabler kommer en tabell visas med anpassade siffror som gäller för ditt lån. Du kan överblicka amorteringsstorleken, räntan, månadskostnaden och restbelopp att betala tillbaka på lånet. Du får en sammanfattning av de banker och låninstitut som bäst matchar dina behov. Den rörliga räntan ligger vanligtvis mellan 2,95 - 29,5 % och sätts individuellt efter en kreditprövning.

Beräkna refinansiering med lånekalkylen

Lånkalkylatorn fungerar även som ett verktyg för att samla dina lån och överblicka hur mycket du kan spara. Du kan samla de lån du redan har eller samla dina lån medan du tar ut ett nytt lån. Ange det totala lånbeloppet och önskad återbetalningstid för att se hur mycket du sparar. Detta är ett effektivt sätt att överblicka dina lån.

Du får skattereducering när du tar lån

Visste du att du kan få skatteavdrag på dina lånkostnader? Ränteavdraget eller räntereduktionen i Sverige tillåter dig som har lånkostnader att dra av 30 procent av dina ränteutgifter på den totala skatten. Ränteavdraget kan göras på alla olika typer av lån, såväl lån med säkerhet (till exempel bolån eller billån) och lån utan säkerhet (till exempel privatlån).

För att illustrera hur ränteavdraget påverkar din slutliga skatt kan vi beskriva med ett exempel:

Du har exempelvis en beskattningsbar inkomst på 300 000 kr och skatten är cirka 90 000 kr (30 % av 300 000 kr). Säg att du har haft 80 000 kr i ränteutgifter under året, då får du en skattereduktion på 30 procent eller i detta fall 24 000 kr. Din skatt på 90 000 kr minskas med 24 000 kr och blir 66 000 kr. Källa: Skatteverket

Observera att avdragseffekten på 30 procent gäller upp till 100 000 i räntekostnader under året. Om dina räntekostnader överstiger 100 000 kr på ett år så blir avdraget 21 procent på delen som övergår 100 000 kr. Om man är flera skrivna på ett lån kan det vara bra att skatteplanera och fördela räntekostnaderna mellan alla låntagare för att på så sätt använda avdraget mest effektivt.

Grundvillkor

Minst 18 år

Årsinkomst minst 100 000 kr

Inga obetalda skulder hos kronofogden