Privatlån: Hitta det bästa privatlånet

Jämför privatlån som matchar dina behov!
Ansök

Hitta det bästa lånet

Ansökan lämnas till Pengino.se. Ansökan kommer att handläggas av Freedom Finance Kreditservice AB.

* Ränteexempel: Vid annuitetslån på 250 000 kr med 14 års löptid, rörlig årsränta 5,77 % (uppläggnings- och aviavg. 0 kr) blir eff. ränta 5,93 %, totalt belopp 364 993 kr och månadskostnaden 2 173 kr. Räntor per 190522.

Individuell ränta 2,95–29,5 % (effektiv ränta 2,99–33,83 %).

Pengino.se marknadsför Freedom Finance Kreditservice AB:s tillståndspliktiga låneförmedlingstjänst, en låneförmedlare med fler än 25 olika långivare.

I samarbete med Freedom Finance

Ansök om ett privatlån

Jämför Privatlån

Att hitta ett privatlån med den bästa räntan som passar dina förutsättningar låter nog bra för de flesta. Men det kan vara svårt att på egen hand ansöka hos separata långivare då de skiljer sig åt i krav och kreditbedömningar för lån. När du ansöker om lån genom Pengino.se skickas din låneansökan iväg till låneförmedlaren Freedom Finance som samarbetar med fler än 25 långivare.

Jämför lån

Du får möjligheten att jämföra privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som kan användas till valfri konsumtion. Om du redan har flera mindre lån och inte vill ta ett nytt kan du samla dessa till ett enda privatlån med förmånliga villkor. Med ett enda samlat lån får du en bättre överblick av dina finanser och oftast lägre lånekostnader totalt än med flera små lån med olika villkor.

När du ansöker om privatlån genom en låneförmedlare registreras endast en kreditupplysning på Upplysningscentralen (UC). Med en enda ansökan så kan du kostnadsfritt jämföra låneerbjudanden från flera banker och långivare. Ansök om lån nu så kan du jämföra olika långivare, det sparar dig tid jämfört med om du själv jämfört olika lån och du får snabbt svar på din ansökan.

Privatlån med betalningsanmärkning

lån

Det går bra att ansökan om lån även om du har betalningsanmärkningar. Har du ett skuldsaldo hos Kronofogden idag kan inget lån beviljas. Du kan enkelt jämföra flera banker och andra långivare som har olika krav på låntagaren och när du ansöker kan du hitta ett lån även med betalningsanmärkningar. Tänk dock på att se över din ekonomi noggrant innan du tar ett nytt lån om du har betalningsanmärkningar så att du kommer att klara av återbetalningen.

Jämför lån

Ansök om privatlån - så här fungerar Pengino.se

När vi tagit emot din ansökan skickar vi den vidare till låneförmedlaren Freedom Finance som samarbetar med över 25 banker och långivare. Du kan få flera låneerbjudanden presenterade som du sedan fritt kan välja mellan för att hitta ditt drömlån. Ansökan är väldigt enkel och tar bara några minuter.

När du ansöker registreras endast en kreditupplysning på Upplysningscentralen (UC). Med en enda ansökan så får du möjligheten att jämföra privatlån kostnadsfritt hos flera banker och långivare. Det sparar dig tid jämfört med om du själv ansökt hos och jämfört olika långivare och du får snabbt svar efter din ansökan.

Steg 1: Ansök Ansök
Ansök kostnadsfritt i ett säkrat och krypterat formulär nedanför.

Steg 2: Jämför Jämför
Jämför låneerbjudanden från banker och långivare som vill låna ut till dig.

Steg 3: Välj Välj lån
Välj det bästa låneerbjudandet och få snabbt svar.

Lånekalkyl - jämför kostnader

Lån kalkylator

Du kan ansöka om privatlån från 5 000 kr till 600 000 kr. Du avgör själv hur stort lånebelopp du behöver beroende på vad du ska investera i och du väljer även en återbetalningstid mellan 1 och 15 år som passar din ekonomiska situation. I en lånekalkyl nedan kan du få en bra uppfattning om dina framtida lånekostnader genom att välja belopp samt återbetalningstid.

Jämför lån

Ränta och privatlån

Man kan säga att räntan är kostnaden för dig att låna pengar från en långivare. Räntan och amorteringen eller avbetalningen på ett privatlån bestäms utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Räntan bestäms alltså individuellt per fall och baseras på bankernas och de andra långivarnas riskanalys. Om banken till exempel anser att du utgör en låg risk att låna ut till så blir din ränta och månadskostnad lägre. Räntan, som är rörlig, ligger vanligtvis mellan 2,95 - 29,5 % och de flesta betalar månadsvis.

För de flesta privatlån är räntan rörlig, vilket innebär att den följer och ändras utefter marknadsräntan. När du jämför olika lån bör du inte enbart ta hänsyn till ordinarie räntan utan också den effektiva räntan, vilket är ett samlat mått på hur mycket lånet kostar inklusive avgifter för uppläggning och avier. Vid lånejämförelsen till din ansökan får du en översikt över bl.a. beviljat lånebelopp, räntor och månadskostnad för dina låneerbjudanden, så att du enkelt kan välja rätt lån.

Bankens riskanalys

Bankens riskanalys

Även om bara en kreditupplysning från UC tas, så kommer alla långivare som har behandlat din ansökan att skicka hem omfrågandekopior på dig. Kreditupplysningen presenterar en sammanställning av din ekonomiska information. Den visar bland annat din beskattade inkomst förra året, eventuella betalningsanmärkningar, civilstånd och dina existerande krediter. En samlad bedömning görs vid ansökningstillfället automatiskt i en databas och räntan på ett beviljat lån utgör en del av resultatet i riskbedömningen.

De största faktorerna som påverkar bedömningen av din låneansökan är:

  • 1. Ditt lånebelopp - desto större lån desto högre krav ställs på dig och du kan därför få högre månadskostnad.
  • 2. Din inkomst - en fast, högre inkomst innebär en lägre risk för lånutgivaren och därmed får du lägre månadskostnad.
  • 3. Existerande kredit - en person med mycket lån har högre månadsutgifter än en person utan, vilket kan påverka dina lånerbjudande.
  • 4. Säkerhet eller utan säkerhet - ett billån eller bolån har säkerhet vilket innebär lägre risk att låna ut och du får lägre månadskostnad än ett lån utan säkerhet.

Flera faktorer avgör alltså hur ditt lån kommer att se ut och vilken ränta du får av din långivare. Vi på Pengino hjälper dig att hitta dina bästa lånerbjudande utifrån dina individuella förutsättningar!

Vilka krav finns det?

Grundkraven för att kunna ansöka om ett samlingslån via Pengino.se är följande:

  • Minst 18 år och folkbokförd i Sverige
  • Fast årsinkomst över 100 000 kr
  • Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Uppmärksamma dock att detta ej garanterar att du blir godkänd. För att bli godkänd måste du ha tillräckligt hög kreditvärdighet. Desto större lån du vill ta, desto högre krav ställs det.

Vad är skillnaden mellan privatlån och blancolån?

Det finns ingen egentlig skillnad mellan privatlån och blancolån, förutom namnet. De båda syftar på ett konsumtionslån utan säkerhet där du kan använda pengarna till vad du vill. Du behöver alltså ej lämna ditt hus, bil, eller liknande som säkerhet för att bli godkänd. På grund av detta är räntan högre än för t.ex bostadslån eftersom banken tar en större risk när de lånar ut pengar. Därför är det extra viktigt att jämföra innan du lånar eftersom räntan kan variera kraftigt mellan olika långivare. Med Pengino.se kan du få låneerbjudanden från upp till 25 olika banker och långivare när du ansöker. Helt kostnadsfritt.

Jämför lån

Grundvillkor

  • Minst 18 år
  • Årsinkomst minst 100 000 kr
  • Inga obetalda skulder hos kronofogden