Samla lån och välj bästa räntan

Sänk dina räntekostnader genom att samla alla lån på ett ställe

Vägen till bättre ekonomi: Samla lån

Ansökan lämnas till Pengino.se. Ansökan kommer att handläggas av Freedom Finance Kreditservice AB.

* Ränteexempel: Vid annuitetslån på 250 000 kr med 14 års löptid, rörlig årsränta 5,77 % (uppläggnings- och aviavg. 0 kr) blir eff. ränta 5,93 %, totalt belopp 364 993 kr och månadskostnaden 2 173 kr. Räntor per 181214.

Individuell ränta, vanligtvis 3,54-18,15 %. Effektiv ränta f.n. 3,60-33,40 %.

Pengino.se marknadsför Freedom Finance Kreditservice AB:s tillståndspliktiga låneförmedlingstjänst, en låneförmedlare med fler än 20 olika långivare.

I samarbete med Freedom Finance

Steg 1: Ansök Ansök
Ansök via ett säkert och krypterat formulär.

Steg 2: Jämför Jämför
Jämför låneerbjudanden från banker och långivare som vill låna ut till dig.

Steg 3: Jämför Välj
Hitta det bästa lånet! Snabb utbetalning till ditt konto.

När vi vill förverkliga fantastiska ögonblick som att köpa första bilen, första lägenheten eller drömresan, samlar de flesta på sig en del stora kostnader som ofta finansieras av olika lån. Det kan bli dyrt att ha flera lån med skilda villkor som olika räntor och återbetalningstider. Om du har för mycket lån och krediter med högre ränta kan du sänka genom att samla dina lån få en lägre total månadskostnad.

Samla lån

Genom att samla lån får du en lång rad fördelar, som ger dig en bättre ekonomi och större överskott i vardagen. Du kan sänka dina månadskostnader genom att samla lån om du får en lägre ränta vilket också kallas refinansiering av lån. Du kommer bara att behöva hålla koll på ett lån, och därför får du bättre kontroll över din ekonomi. Det är enkelt, säkert och smart.

Samla lån nu

Genom att jämföra olika långivare så kan du hitta ett så billigt samlingslån som möjligt så att du kan få mer pengar över till annat!

Vill du betala räntor eller köpa din drömresa?

Genom att skicka in din ansökan via Pengino.se får du möjligheten att samla dina dyra lån till ett billigare samlingslån. Efter att vi tagit emot din ansökan skickas den iväg till låneförmedlaren Freedom Finance varpå din låneansökan når flera banker och långivare som erbjuder samlingslån. De långivare vars krav du uppfyller återkommer sen med låneerbjudanden som du kan välja mellan.

Du kan samla lån upp till 500 000 kr med en nominell ränta som vanligtvis ligger mellan 3,54 % - 18,15 %, om du får en lägre ränta än vad du har för nuvarande kan du alltså få mer pengar över varje månad. Vill du använda dina pengar till din drömresa istället för att betala höga räntor? Ansök om ett samlingslån redan idag!

Hur samlar jag mina lån?

Spar pengar

När du ska samla dina lån tar du ett nytt lån som täcker hela summan av dina existerande lån och krediter.

Se först över vilka lånvillkor och räntor du har idag på dina lån och krediter. Om dessa har en högre ränta än vad du kan få genom ett samlingslån kan det vara en bra idé att ansöka. När du vill ta ett samlingslån så kan du antingen gå till din bank eller ansöka hos långivare online. Observera att en kreditupplysning hos UC görs för varje individuell lånansökan du gör hos olika banker och långivare.

När du ansöker genom en låneförmedlare kontaktas flera banker och långivare på en gång och du behöver bara fylla i en ansökan. Du får en lista med låneerbjudanden till dig och endast en kreditupplysning görs trots att flera banker och långivare kontaktas. Det är en enklare och ofta billigare process i slutändan än att ansöka själv till olika långivare.

Kan man samla lån trots många förfrågningar?

Att ha många förfrågningar, även kallat kreditupplysningar, kan ha en negativ påverkan på ens möjligheter att ansöka om lån. Men, det betyder ej att det är omöjligt och det finns vissa saker du kan göra för att förbättra dina chanser. Det viktigaste är att ej få för många nya kreditupplysningar. Därför är det en bra idé att ansöka via en låneförmedlare istället för direkt hos många olika långivare. Via Pengino.se kan du få låneerbjudanden för att samla dina lån från upp till 20 olika långivare och banker med bara en kreditupplysning från UC. Ansökan är även helt kostnadsfri och icke-bindande. Du kan även ansöka om att samla lån med betalningsanmärkning.

Hur kan man samla och få bästa räntan?

Att få så låg ränta som möjligt på sina lån vill självklart de flesta, och det finns några olika saker du kan tänka på för att maximera chanserna att du får så låg ränta som möjligt. Till att börja med borde du samla dina dyra lån och krediter till ett samlat lån. Detta brukar ge dig lägre ränta och bättre lånevillkor. Men även när det gäller samlingslån borde du jämföra innan du ansöker. Via Pengino.se blir detta lite enklare genom att du med bara en ansökan kan få låneerbjudanden från flera banker och långivare. För att ytterligare maximera dina chanser rekommenderar vi även att du ansöker tillsammans med en medsökande om möjligt. Detta innebär att ni delar på betalningsansvaret och det borde därför vara en person som står dig nära.

Vilka krav finns det?

Grundkraven för att kunna ansöka om ett samlingslån via Pengino.se är följande:

  • Minst 18 år och folkbokförd i Sverige
  • Fast årsinkomst över 100 000 kr
  • Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Uppmärksamma dock att detta ej garanterar att du blir godkänd. För att bli godkänd måste du ha tillräckligt hög kreditvärdighet. Desto större lån du vill ta, desto högre krav ställs det.

Får man alltid en lägre ränta när man samlar sina lån?

Detta beror helt och hållet på vad du har för lån i dagsläget, samt om din finansiella situation har förbättrats sedan du lånade pengar senast. Via Pengino.se kan du samla lån och krediter upp till 500 0000 kr, med en effektiv ränta som vanligtvis ligger mellan 3,60 - 33.40%. Om detta är mindre än vad du har i dagsläget kan du alltså sänka dina räntekostnader om du blir godkänd för ett samlingslån. Det kan även vara en bra idé att ansöka om att samla sina lån om din finansiella situation har förbättrats. Till exempel om du har blivit av med betalningsanmärkningar, eller fått en högre inkomst. Då får du även en bättre kreditvärdighet som ökar dina chanser att få en lägre ränta.

Samla lån nu

Är det möjligt att samla lån med betalningsanmärkning?

Via Pengino.se är det möjligt att ansöka om ett samlingslån för dina lån och krediter, även om du har betalningsanmärkningar. Vid varje ansökan görs en kreditupplysning som ser över din ekonomiska situation, och det är denna som avgör om du blir godkänd eller ej. Detta betyder att även om du möter grundkraven för att ansöka kan du fortfarande bli nekad. Hur höga krav du måste möta beror på hur stort lån du vill ha, samt din återbetalningstid. För att öka dina chanser att bli godkänd kan du även ansöka tillsammans med en medsökande.

Även om det är möjligt att ansöka med betalningsanmärkningar ska du vara försiktig med att ansöka om att låna mer pengar. Detta kan sätta dig i en svår situation om du ej har möjlighet att betala tillbaka dina lån. Att samla dina existerande lån och krediter rekommenderar vi dock om du har möjlighet att sänka dina räntekostnader, och på så vis förbättra din ekonomiska situation. Det finns även vissa andra situationer där det kan vara passande att ansöka om ett samlingslån.

När bör man ansöka om att samla alla lån på ett ställe?

Det kan vara en bra idé att ansöka om samlingslån om din ekonomiska situation har ändrats sedan du lånade senast. Till exempel om du har blivit av med betalningsanmärkningar, fått en annan anställningsform, högre lön, eller liknande. Detta kommer visa sig i din kreditupplysning och långivaren kommer se detta som att du utgör en lägre risk än tidigare. Räntan du får baseras på din kreditvärdighet och betalningsförmåga. Om du förbättrar denna kan du ofta få en lägre ränta med bättre lånevillkor.

Om du har många olika lån hos olika långivare kan du även ansöka om att samla dessa, för att få en bättre översyn för din ekonomi. Att ha många olika fakturor att hålla kolla på kan vara förvirrande och försvåra ens budget, speciellt om dessa ej är annuitetslån. Om du samlar alla dina lån och krediter på ett ställe får du dels en bättre översikt men också möjlighet att omförhandla dina lån och på så vis möjligtvis sänka dina räntor.

Ett annat tillfälle när det är lämpligt att ansöka om ett samlingslån är om du har tagit dyra SMS-lån och liknande krediter. Dessa har ofta en väldigt hög effektiv årsränta där det kan tillkomma många extraavgifter om du råkar missa en betalning. Om detta stämmer för din situation rekommenderar vi att du ansöker om att samla dina lån. Då kan du ofta förbättra dina lånevillkor, och ekonomiska situation.

Samla dina lån

Varför ska man jämföra räntor innan man lånar?

När du ansöker om ett lån via Pengino.se behandlas din ansökan av upp till 25 olika banker och långivare. Dessa långivare har olika krav, och kriterier som de kollar på när de ser över låneansökningar. På grund av detta så kan räntan variera kraftigt från långivare till långivare beroende på dina förutsättningar. Även små ränteskillnader kan leda till stora skillnader i hur mycket lånet kostar dig, speciellt om det är ett större lån som över en längre tid. Eftersom det ej kostar något att ansöka genom en låneförmedlare är det något vi rekommenderar till alla som är ute efter ett privatlån. Du kan själv jämföra de olika erbjudandena i lugn och ro, och det tas enbart en kreditupplysning från Upplysningscentralen när du ansöker.

Hur många erbjudanden får man?

När du skickar in din ansökan förmedlas den vidare till upp till 25 olika banker och långivare. Alla dessa långivare erbjuder dock inte lån mellan 5 000 och 500 000 kr. Så beroende på vilket belopp du söker varierar antalet erbjudanden du kan ta emot. Kraven för de olika långivarna varierar också. Om du har en god kreditvärdighet ökar din chans att bli godkänd av många banker och långivare. För att förbättra dina chanser kan du även ansöka tillsammans med en medsökande.

Förbättra din kreditvärdighet

Genom att samla dina lån kan du sänka dina räntekostnader och på så vis få en bättre kreditvärdighet. Detta förbättrar dina möjligheter om du vill köpa bostad, bil eller liknande i framtiden. Så förutom att möjligtvis spara pengar varje månad kan det ha andra positiva effekter på din ekonomiska situation. Du får även en bättre översyn över dina lån, och minskar risken att du missar en återbetalning vilket kan leda till betalningsanmärkningar. Att ha alla dina lån och krediter samlade på ett ställe är ett bättre alternativ än att ha många olika smålån. Genom att sänka dina räntekostnader kan du även sätta pengarna mot att betala av dina lån fortare, vilket i längden leder till ännu lägre månadskostnader.

Vilka lån kan man samla?

Du kan samla allt från privatlån, SMS-lån, krediter från kreditkort, billån, reselån och liknande. Så länge som du har ett lån med en ränta du ej är nöjd med kan du ansöka om att samla dessa via Pengino.se. Räntan ligger mellan 3,54-18,15%, och för större belopp med längre återbetalningstid brukar denna vara lägre än för mindre lån. Så om du för tillfället har ett eller flera lån med en ränta högre än detta rekommenderar vi att du ansöker och ser om du kan sänka dina räntekostnader. Ansökan är kostnadsfri och icke-bindande så du kan ansöka och sedan tacka nej till erbjudandet om du ej är nöjd med dina villkor.

Se över dina möjligheter - ansök nu

Grundvillkor

  • Minst 18 år
  • Årsinkomst minst 100 000 kr
  • Inga obetalda skulder hos kronofogden